Sanni Suomu: Kaikkia aina jännittää vähän, joten pieni jännitys ei haittaa!

Lähdetään jälleen pois pääkaupunkiseudulta, viime vuonna kunniakkaasti XCO-ja XCE Suomenmestaruuskilpailut järjestäneeseen Kokkolaan. Koska Kokkolalaiset olivat tehneet niin hienon radan ja muutenkin järjestelyt olivat viimeisen päälle, yleisön pyynnöstä järjestävät he SM-kilpailut tänäkin vuonna. On siis luontevaa pyytää järjestävän seuran, GIF:in juniorityttö Sannia kertomaan oma tarinansa ohjaustangon takaa ja kirjoittamaan seuraava blogi:

Hei, oon Sanni Suomu, ens syksynä kutosluokan aloittava tyttö Kokkolasta. 

Maastopyöräilyn aloitin 2017 iskän innostamana ja kisaamisen myös heti samana vuonna kun Kokkolassa alettiin järjestää maastocupin kisoja. 2018 ajoin ensimmäisen suomencupin kisan Valkeakoskella ja sen jälkeen oon kilpaillut iskän kanssa ympäri Suomea. Oon aina tykännyt maastopyöräilemisestä ja poluilla ajamisesta ja reilun neljän vuoden aikana innostus on vaan kasvanut. 

Mielestäni maastopyöräily on ihana laji, siinä saa esim. nähdä uusia ja hienoja paikkoja, saa haastaa itseään ja ylittää itsensä kun ajaa sellaisesta paikasta mistä ei ole aiemmin uskaltanut ajaa. Maastopyöräily on monipuolinen laji ja kisoista löytyy kaikenlaisia polkuja, mm. kivikkoisia, nopeita, mutkikkaita, ylä- ja alamäkiä. Varmasti reitiltä löytyy aina sellainen pätkä mistä tykkää, joten kannattaa tulla kokeilemaan kisassa ajamista. Ite tykkään eniten teknisistä ja vauhdikkaista pätkistä. Teknisissä pätkissä pitää keskittyä siihen mistä kohtaa ajaa ja niitten ekaa kertaa ajaminen voi jännittää, ja sit vauhdikkailla pätkillä saa vaan päästellä menemään. 

Kisapaikalla on ihan omanlainen tunnelma kun siellä näkee paljon ihmisiä läheltä ja kaukaa. Ennen kisaa usein vähä jännittää ja sit yleensä kisan jälkeen on tosi hyvä fiilis. Kisoissa parasta on kun pääsee näkemään onko kehittynyt, haastamaan itseään ja samalla näkee uusia paikkoja. Kisoihin kannattaa ainakin tulla katsomaan jos ei uskalla vielä lähteä starttiviivalle (mäkin olin kattonu iskän kisoja ennenku ite aloin kisaaman). Kaikkia aina jännittää vähän, joten pieni jännitys ei haittaa. 

Ensimmäisenä kun aloittaa maastopyöräilyn ei kannata aloittaa mistään hirveen vaikeista reiteistä, vaan ihan sellasilta helpoilta poluilta. Ja kun aloittaa kisaamaan, kannatta eka osallistua lähellä oleviin kisoihin ja kun innostuu niin voi lähteä kauemmaksi kisoihin. Mun mielestä kivoja kisareittejä on mm. Korkeakangas (Valkeakoski), Köykäri (Kokkola), ja sit muuten kivoja ajelupaikkoja Syöte, Ruka ja Salla

Tässä vielä muutama esimerkki miksi tyttöjen/naisten kannattaisi lähteä kokeilemaan maastopyöräilyä: 

1. Näkee uusia ja hienoja paikkoja 

2. Kasvattaa kuntoa ja tasapainoa 

3. Pääsee haastamaan itseään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: