Alkuvuoden leirit ja vinkkejä harjoitteluun

Terve!

Tiimimme osalta kevätleirit Espanjassa, niin Mallorcan saarella että mantereella Malagassa sekä Valencian nurkilla on saatu onnellisesti päätökseen. Kajsalla ja Vilma aloittivat jo helmikuun lopulla leirittämisen kahden viikon hyvällä setillä, jonka aikana oli tarkoitus saada lähinnä kilometrejä jalkoihin ja hyvää peruskestävyyspohjaa kesää varten. Reilu viikko Malliksen jälkeen Kajsa jatkoi leirittelyä viikon verran Malagassa. Siellä jo pelkästään maaston puolesta teemana olivat enemmän mäet. Malliksella saaren vaihtelevuus antaa mahdollisuuden valita nousumetrien ja tasaisten lenkkien välillä, mutta Malagassa kaikki lenkit on käytännössä suunnattava rannikolta melko jyrkkäpiirteiseen vuoristoon.

 

Tiimin kaksi ensimmäistä leiriä olivat maantiepyöräilyä. Maastopyöräleirittämisestä vastasi tänä vuonna Noora, joka pääsi huhtikuun alussa myös nauttimaan Espanjan auringosta. Edelliset kaksi vuotta huhtikuun mtb-leirit ovat olleet Barcelonan vieressä sijaitsevassa kansallispuistossa. Nyt oli aika vaihtaa maisemaa ja kokeilla, millaisia polkuja Costa Blancalta löytyy. Ja löytyihän sieltä. Sierra Mariolan kansallispuisto Alicanten ja Valencian välissä osoittautui aivan helmeksi. Kuivaa kärrytietä ja polkua riitti satoja kilometrejä ja metsäaluetta ei kymmenen päivän aikana ehtinyt tutkia kuin pintaraapaisun verran. Tähän aikaan vuodesta ei enää leireillä keskitytä pelkkään peruspyöritykseen, vaan ohjelma oli melko vaihteleva. MTB:n kannalta olennaista on tietenkin myös päästä talvikauden jälkeen sisälle polkuajoon. Päätreenit olivat kaksi kovaa tehoa, joissa oli tarkoitus saada tuntumaa kovaa ajamisesta erilaisissa maastoissa, ja kaksi ylipitkää lenkkiä. Pyöräilyn lisäksi treeneihin kuului myös voimaa ja juoksua oheisharjoitteluna.

 

Tiimimme saa usein kysymyksiä harjoitteluun liittyen: millaisia tehoharjoituksia teemme ja kuinka usein? Teemmekö voimaharjoittelua salilla vai pelkästään lajinomaisesti pyörällä? Paljon kertyy harjoitustunteja vuodessa? Ja niin edelleen. Kokosimme harjoittelumme perusperiaatteita koko harjoituskauden osalta Kansainvälisen tason maastopyöräilijän esimerkkiharjoitusohjelmaan. Käy lukemassa, jos kiinnostaa perehtyä tarkemmin millaisella rungolla harjoittelemme.

 

Listasimme myös eri kestävyys- ja voimaominaisuuksien kehittämiseen harjoituksia, jotka ovat meillä toimineet hyvin Harjoitusmenuun. Jotta voisit käyttää näitä harjoituksia oman vuosisuunnitelmasi tekemiseen yritimme myös antaa viitteellisiä määriä ja ajankohtia, milloin mitäkin harjoitetta kannattaisi tehdä. Voit tietenkin vain inspiraatioksi tai mielenkiinnosta kokeilla yksittäisiä harjoitteita ilman sen kummempaa kokonaissuunnitelmaa. Enjoy!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: