Erilainen alkuvuosi

Alkuvuosi oli harjoittelun kannalta tiimillemme hieman erillainen muihin talviin verrattuna. Jokavuotinen ulkomaanleiri-traditio ei saannut tänä vuonna jatkoa kun teimme päätöksen pistää terveytemme ykköseksi, jättää Espanjan reissun väliin ja jäädä kotiin. Lämmössä & hyvissä olosuhteissa suoritettu leiri on tärkeä pätkä harjoituskaudella mutta tänä vuonna kun kilpailukausi ei startannutkaan normaalisti, leiri olisi mennyt aikalailla hukkaan. Toisaalta tänä vuonna Suomen talvi, olemattomilla lumimäärillään, mahdollisti näin pyöräilijän näkökulmasta aika hyvät olosuhteet ulkona treenaamiseen.

Olemme kaikki joutuneet sopeutumaan ja jokaisen arki on tavalla tai toisella muuttunut. Totesin tässä yhtenä päivänä kuinka onnekas olen kun saan käydä töissä joka päivä normaalisti, sitä myötä olla kanssakäymisissä muiden ihmisten kanssa ja siltä osin säilyttää normaalin arkirytmin. Urheilijoina vallitsevat olot eivät tosin paljoa normirutiineista eroa sillä joudumme vuoden ympäri pitämään hyvää huolta siitä ettei esim. flunssa iske, ekstra hyvää kilpailukauden lähetyessä. Sillä se on helposti monta viikkoa ennenkuin sellaisen jälkeen ollaan takaisin lähtöpisteessä.

Ilmassa on paljon epätietoisuutta tulevasta. Urheilijana voi tälläisessä tilanteessa olla helppo kadottaa motivaatio kun kaikki se mitä varten on niin kovasti treenattu, on riistetty käsistämme. Nyt onkin siis tärkeämpää kuin koskaan ennen muistaa pitää hauskaa pyörän päällä. Koska sen takia me tätä teemme, koska se on hauskaa ja siitä tulee hyvä olo. Paljon asioita on peruttu mutta ei luontoa joten nauttikaa siitä. Me pyöräilijät olemme onnekkaita kun pystymme jatkamaan harjoittelua ulkona kuten normaalisti, ei ryhmissä & turvavälit muistaen toki. Itse harjoittelen yksin tai oman talouden poppoon kanssa. Ulos pääsy on niin tärkeää sillä urheilija harvoin pysyy riittävässä kunnossa pelkästään kotona treenatessa. Etenkin maastopyöräilijän on päästävä metsään mikälie haluaa säilyttää teknisen osaamisensa saatika parantaa sitä. Zwift on varmastikin monelle tuttu treenialusta. Olen ruvennut ajamaan kisoja Zwiftissä viikon kovana harjoituksena. Kilpailutilanne saa puskettua kropan ihan eri tavalla limitille. Se myös motivoi nyt kun oikeita kisoja ei ole.

image1

 

Nyt kun kilpailukauden aloitus on siirretty kauas eteenpäin on harjoittelun kohdalla laitettu pakka uusiksi. Normaalisti minulla olisi nyt jo kaksi kisaa ajettuna. Nyt olenkin palannut takaisin perusharjoittelun äärelle. Näin saadaan kunto ajoitettua kohdilleen kun kilpailukausi alkaa. Sitä kuntohuippua kun on hieman turha saada siinä vaiheessa kun ei vielä kisoja ajeta. Iso osa maastopyöräilykaudesta on jo peruttu ja tulevasta ei vielä tiedetä. Pidetään peukkuja että viimeistään cyclocrossia päästäisiin ajamaan!

Tällä hetkellä mennään päivä kerrallaan ja tehdään mitä pystytään, missä pystytään ja milloin pystytään. Ennen kaikkea pysytään terveinä! 🙂

– Kajsa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: