Ella Koivula: maastopyöräily on mahtava tapa saada uusia kavereita!

Maastopyöräily on naisten keskuudessa kovassa nosteessa tällä hetkellä. Meidän tiimin naisten alkeiskurssilla on enemmän naisia kuin koskaan ennen ja ilahduttavan paljon metsässä tulee vastaan naisporukoita. Vaikka aikuisia harrastajia on nyt paljon, tytöissä samanlaista trendiä ei vielä ole nähtävissä. Myös maastopyöräilyssä kilpailevien tyttöjen ja nuorten naisten määrä on vielä harmittavan vähäinen. Siksi haluamme nyt antaa äänen niille, jotka ovat uskaltautuneet viivalle jo nuorella iällä tässä hienossa lajissa. Pyysimme heitä kertomaan, mikä heitä lajissa viehättää ja miksi juuri tyttöjen ja nuorten naisten kannattaisi lähteä mukaan tapahtumiin ja kilpailuihin. Ensimmäisenä vuorossa on oman seuramme kuski, Ella Koivula:

Olen Ella Koivula, juuri kahdeksatta luokkaa päättävä tyttö Vantaalta. Siitä asti, kun opin pyöräilemään olen aina halunnut ajaa matkalla olevat polut ja poluilla jokaisen kiven ja juuren yli. Olen tosiaan aina rakastanut poluilla ajamista, eikä se ole tässä reilussa kymmenessä vuodessa muuttunut ollenkaan, päinvastoin! Itsellä pyöräily on vain lisääntynyt ja maastopyöräily päälajina vauhdin ja monipuolisuuden takia. 

Kilpailemisesta kiinnostuin kun olin kuusivuotias. Ensimmäinen kisa, jonka ajoin oli Korson Kaiun järjestämä Bianchi-Cup osakilpailu vuonna 2012. Kisan jälkeen huomasin, että tämä on ihan parasta ja siitä lähti innostus kisaamiseen. Parasta kisoissa on se, kun pääsee näkemään harjoittelun tulosta, sekä haastamaan itseään ja samalla muita. Tietenkin kisoihin lähdetään aina voittamaan, mutta odotan kisoilta myös hyvää tunnelmaa, kovaa kisaa sekä tietysti kavereiden tapaamista. 

Jos pitäisi antaa syy miksi ei tulla kisaamaan, en keksisi yhtäkään! Eli jos vähänkään harkitset kisoihin lähtemistä, tule mukaan kokeilemaan tai ensimmäisellä kerralla voi tulla vain katsomaan, jos pelottaa liikaa osallistua.

Silloin kun aloitin maastopyöräilyn, ei tyttöjä ollut kovinkaan paljoa kisoissa. Nykyään tilanne on parempi, mutta edelleen kaivataan enemmän tyttöjä ja naisia lähtöviivalle. Maastopyöräilyn voi aloittaa erittäin helposti, aluksi tarvitsee vain pyörän jolla pystyy ajamaan maastossa ja kypärän. Itse hankin kaikki varusteet Pyöräliike Lundbergista Keravalta ja sinne voin hyvällä mielin ohjata jokaisen aloittelijan, joka on varusteita hankkimassa. Lajin aloittamiseen tarvitaan tietysti myös polku ja kannattaa etsiä helppoja polkuja, koska vaikeissa paikoissa voi epäonnistumisen takia loppua motivaatio hyvinkin nopeasti. Helppoja ja hyviä polkuja löytyy Mätäkivenmäeltä Korson läheltä. 

Parhaiten lajiin pääsee sisälle lähtemällä mukaan erilaisiin tapahtumiin. Parhaita ovat oman paikkakunnan lähellä järjestettävät XCO ja XCM kilpailut. Parhaimman kokemuksen saa tietysti lähtemällä kisaamaan, mutta paikalle voi tulla myös vain katsomaan ja juttelemaan muiden kanssa. 

Lopuksi vielä vastaus siihen niin yleiseen kysymykseen: Miksi erityisesti naisten kannattaisi lähteä kokeilemaan maastopyöräilyä? 

  1. Naiset ja tytöt ovat usein hyvin päättäväisiä uuden lajin harjoittelussa
  2. Maastopyöräily kasvattaa kuntoa ja kehittää tasapainoa
  3. Pyöräily on aivan mahtava tapa saada kavereita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: